СУОА закликає українську спільноту зберегти україномовну програму SBS-радіо

Союз Українських Організацій Австралії (СУОА) повідомляє, що   SBS радіо розпочало громадську консультацію, в основі якої є перегляд розкладу програм SBS радіо на майбутнє. SUOAТакий перегляд проводиться  кожних п’ять років на базі нових демографічних даних перепису населення, що  на  погляд SBS віддзеркалює та визначає, яким мовним радіопрограмам є потреба надавати послуги SBS.

У попередньому перегляді розкладу радіопрограм 2012 року , українська спільнота втратила дві програми на тиждень, що викликало незадоволення в українській спільноті, а собливо людей старшого віку.  Крім того  україномовну  программу було переведено із  FM  на цифрове  мовлення, що створило труднощі старшим людям слухати програму у цифровому форматі, бо їм важко знайти програму на телеканалі,  а комп’ютерами  вони не користуються  і не мають доступу до мережі  інтернету. З огляду на таку ситуацію, потрібно повернути програму на хвилі FM  і збільшити мовлення , як це було раніше.

Голова СУОА С.Романів мав зустріч з директором SBS, щоб визначити важливість україномовної  програми SBS радіо, де  зокрема  він  зазначив:  “ Дані перепису населення не повинні бути основним критерієм виміру щодо надання послуг SBS та кількості програм.  Щоправда, лице української спільноти змінюється, але не тільки старше покоління спирається на україномовні програми для отримання  інформації та україномовного зв’язку. Є нова хвиля молодшого покоління прибулих з України від 1991 і 2000 років, які через послуги  SBS радіо намагаються відновити зв’язок з рідною мовою та отримати вістки з рідних земель, де сьогодні триває війна з Росією.

СУОА закликає всіх членів українських організацій та індивідуальних громадян української спільноти подавати свої відгуки до SBS радіо, наголошуючи, що невеликі етнічні групи також потребують радіомовлення.

Щоб забезпечити і не  зaгубити україномовну програму  SBS  радіо, потрібно надавати свої відгуки  до неділі 11 грудня 2016 року   на сайт: sbs.com.au/consultation       

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа