Сумські волонтери передали чергову автопідмогу для АТО

Автопарк Сумської 27-ї реактивної артилерійської бригади поповнився ще однією транспортною одиницею. Бійці отримали автівку від громадського фонду «Суми», що входить до об’єднання “Сумські волонтерські сили”. УАЗ, придбаний на благодійні кошти та відремонтований волонтерами, невдовзі допомагатиме нести службу українським воїнам на Донбасі.

За словами волонтера Юрія Сінька, машину купили у Шостці, поміняли гуму на колесах, підлатали бензобак, підрихтували і – з усіма необхідними документами, як це вимагають правила, встановлені Міністерством оборони, – передали бійцям. Авто надійне: має високу прохідність навіть за несприятливих погодних умов.

Ключі від машини отримав командир батареї. «Людина, яка пройшла АТО з першого дня, спочатку у якості командира вогневого взводу, а тепер уже комбата», – пишуть про нього волонтери на своїй сторінці у фейсбук «Підтримка Сумської реактивної артилерійської бригади А1476». «Починає холоднішати, актуальним стає питання підготовки до зими у польових умовах. Активно спілкуємося з МінОборони, щоб розуміти, які проблеми слід буде вирішувати силами волонтерів», – зазначають вони.

Транспортне питання – одне з таких, що досі залишається актуальним, і сумські волонтери докладають зусиль, аби сприяти у його вирішенні. Час від часу з Сум на передову відправляються відремонтовані ними автівки. Днями волонтер Дмитро Зінченко повідомив: «Повернулись із зони АТО! Підготували та передали черговий УАЗ на військову службу, машина вийшла реально крута, не зважаючи на мінімальний термін підготовки, дається в знаки набутий професіоналізм. За останній час це була одна з найпозитивніших експедицій, дорога далася легко! УАЗік бодро шкварив по розбитих дорогах Луганщини. Коли доставили автівку за місцем призначення, ми побачили що нашого вихованця віддаємо в надійні руки! Хлопці вже віддзвонилися й подякували, сьогодні наш УАЗ після тривалого дощу вже вивозив всіх на позиціі, що не може не радувати! Ми разом з хлопцями дякуємо усім причетним до нашої програми, продовжуйте й надалі допомагати хлопцям бути мобільнішими».

Проект «Авто для АТО» у Сумах діє вже понад рік. Волонтери акумулюють благодійні кошти, які вдається залучити, і купують за них старенькі автомобілі для подальшого відновлення власними силами; розшукують запчастини, творять своїми руками справжні дива.

Ще одна «реанімована» автівка невдовзі поїде до Артемівська: волонтери з ГО «Автомайдан» відновили старий автомобіль, який раніше був на балансі Охтирської районної лікарні. Машину довелося, кажуть, відновлювати практично «з нуля», працювали понад два місці, перебрали майже до гвинтика, запчастини шукали по всіх усюдах. Тепер, розповідають волонтери Олександр Величко, Юрій Решетов та Олександр Варапаєв, авто стало універсальним, простим в експлуатації. За його допомогою можна як перевозити поранених, так і продукти харчування, воду та інші необхідні речі. Бійцям на передову автівку відженуть самі волонтери – разом з гуманітарною допомогою, зібраною місцевими мешканцями.

Алла Акіменко.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа