Суддя зламав носа активістові ГО «Вільна Одеса»

Це трапилося 17 березня і повідомлень про таку негідну поведінку судді у мас-медіа з’явилося майже миттєво сила-силенна. Але, мабуть, через поспіх ЗМІ чимало наламали дров і самі геть заплуталися. Помилковою була інформація, що інцидент трапився у Малиновському суді, де розглядається справа щодо подій 2 травня 2014 року. У повідомленнях фігурували зовсім не ті люди, які були причетні до сутички.

Дещо наближеною до істини стала заява Приморського суду, що з’явилася наприкінці дня. У ній мовилося, що випадок зі зламаним носом мав місце саме у цьому суді, але його працівники, мовляв, були вимушені захищатися. Їх нібито тероризували причетні до справи про співробітників поліції міста Чорноморська, яких звинувачено у тортурах, незаконному позбавленні волі і перевищенні службових повноважень. У заяві навіть названо імена трьох осіб, які були присутні в залі суду, а потім в коридорі «провокували і ображали» суддю Сергія Кичмаренка. Заяву про це суд подав у правоохоронні органи. А про те, що суддя Кичмаренко вдарив активіста організації «Вільна Одеса» і зламав йому носа, у заяві навіть згадки немає.

По гарячих слідах на свій розсуд ситуацію охарактеризувала співробітник відділу комунікацій Головного управління поліції в Одеській області Кіра Голота. «Після засідання, коли суддя йшов сходами, до нього підбіг один із активістів організації «Вільна Одеса», між ними стався конфлікт. Розмова на підвищених тонах… У результаті суддя вдарив активіста. За попередніми даними, у потерпілого – перелом носа. Зараз інформація перевіряється. На місці працює слідча група», – зазначили у відділі.

Ще раніше заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе в Facebook написав, що поліцейським міста Чорноморська висувають необґрунтовані звинувачення, а їх кримінальне переслідування – «замовлення». За його інформацією, один із тих, кого в прокуратурі вважають потерпілим, є «професійним бандитом, який у складі угруповання пограбував пенсіонера, вимушеного переселенця з Донецької області».

Прокоментував подію у Приморському суді й губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі: «Корупціонери вчора в міській зраді, а вже сьогодні в найбільш корумпованому суді Одещини перейшли на фізичні дії».

Тепер постраждалий знімає побої, слідчо-оперативна група на місці встановлює обставини сутички, а правоохоронці вирішують питання про попередню кваліфікацію даного злочину.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа