Суддя районного Печерського суду тиждень ховалася від слідчого у дорадчій кімнаті суду

Суддя районного Печерського суду Оксана Церавич ховалася від органів досудового розслідування. Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Главком» розповів прокурор Києва Сергій Юлдашев.

«Тільки уявіть – Царевич тиждень ховалася в нарадчій кімнаті. І слідчий не міг ні зайти туди, не викликати її звідти. Їй навіть носили туди обіди. Навіть не знаю, як вона весь цей тиждень справляла потребу», – пожартував прокурор. За його словами, потім вона все ж переглянула свою поведінку і прийшла до слідчого.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день немає ніяких перешкод в її роботі в якості судді. «До тих пір поки Вища кваліфікаційна комісія не відсторонить суддю від виконання обов’язку, всі ті рішення, які вона виносить, будуть законними», – додав він.

Нагадаємо, суддя Печерського суду підозрюється в тому, що навмисне виносила неправосудні рішення у справах про адмінправопорушення. Таким чином, служителі Феміди незаконно притягнули до відповідальності кількох людей в січні минулого року. Нагадаємо, саме тоді в Києві та Київській області проходили акції “автомайдану”.

Дії суддів кваліфіковані за ч.2 ст. 375 Кримінального Кодексу. Тобто, прийняття завідомо неправосудного рішення, що призвело до тяжких наслідків або було вчинене з корисливих мотивів.

Санкція цієї статті передбачає покарання до 8 років за ґратами.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа