Судді, якого НАБУ затримала на хабарі, суд визначив заставу в розмірі хабара

Незважаючи на перепони з боку деструктивних сил прокурори САП та детективи НАБ України продовжують в рамках чинного законодавства боротьбу, здійснюючи кропітку і нелегку роботу з винищення корупції в державі.

Нагадаю, що вчора нами було “на гарячому” затримано суддю районного суду міста Дніпра, який, здійснюючи функції представника судової гілки влади, використав надану йому владу та службове становище з метою одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави в інтересах заявника, поєднане з вимаганням такої вигоди, за ознаками злочину, передбачено що ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Лише вчора ввечері було затримано вказаного суддю, а уже сьогодні йому мною повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

І уже сьогодні слідчим суддею Солом’янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокурори САП просили обрати вказаний запобіжний захід, однак, ухвалою слідчого судді підозрюваному “колезі” обрано запобіжний захід у вигляді лише застави в сумі 260 тис. грн.

Сторона обвинувачення оскаржуватиме цю ухвалу в апеляційному порядку, оскільки не погоджується з обранням менш суворого заходу за корупційний злочин.

Лише рішучими діями можна досягнути РЕАЛЬНИХ результатів у боротьбі з корупцією в країні, тому ми наполягатимемо на триманні під вартою для УСІХ підозрюваних в корупції слуг народу.

Це перший суддя, якого затримали після початку судової реформи, а розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбувся у день професійного свята юристів.

Назар Холодницький
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа