Суд зобов’язав відкрити провадження щодо вбивства воїна УПА

Юрій Хорт

Навесні цього року ЗМІ активно обговорювали особу волинської судді Інни Плахтій, обраної З'їздом суддів до Вищої ради правосуддя. Зокрема, біографію її батька - Бориса Плахтія, який у 1987 році виніс смертний вирок воїнові УПА Іванові Гончаруку за "злочини", через які він на той момент уже відбув покарання на Колимі.
У квітні Національна комісія з реабілітації жертв з реабілітації жертв політичних репресій при УІНП реабілітувала Івана Гончарука.
4 серпня цього року я звернувся до двох десятків управлінь поліції по всій Україні.
11 серпня через підсистему "Електронний суд" оскаржив їх бездіяльність у відповідних судах.

гончарук

13 серпня Рівненський міський суд зобов’язав ГУНП в Рівненській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 93 КК України (в редакції 1960 року): убивства Івана Гончарука співробітниками КДБ за попередньою змовою з суддею Волинського обласного суду Плахтієм Б.А. Санкція статті передбачає довічне ув’язнення. В таких випадках відповідно до ч.5 ст. 80 КПК України Питання про застосування давності до особи, засудженої до довічного позбавлення волі, вирішується судом. Якщо суд не визнає за можливе застосувати давність, довічне позбавлення волі заміняється позбавленням волі.
борисПлахтій

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа