Суд заарештував екс-нардепа Юрія Сироюка на 60 діб

Автора терміну РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ, Директора Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрія Сиротюка Печерський районний суд м. Києва взяв під варту на 60 діб, за участь у маніфестації 31.09.
З подій останніх днів можна зробити кілька висновків:
Правосуддя не є незалежною гілкою влади? Рішення щодо примінення запобіжного засобу – утримання під вартою, очевидно, було прийнято ще до початку процесу, вибирався лише виконавець. Свідченням цього є кілька лікарняних у суддів, що вагалися. За спостереженням досвідчених юристів, наявність у залі суду більше 60 працівників спецпідрозділів “Грифон” і “Титан”, чого не було у попередні дні, відверто вказує на заплановане наперед рішення, замовне судилище.
Невже автор терміну «РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ» Юрко Сиротюк боровся за таку Українську Соборну Самостійну Державу.
Висновок другий: виявляється Сиротюк Юрій – директор «Українських студій стратегічних досліджень», що самостійно приходив на судовий процес, допоки йому в кулуарах вибирали міру запобіжного засобу, є більш небезпечним ніж колишні беркутівці, що розстріляли «Небесну сотню» і втекли, скориставшись заставою.
PS:
Юрій Сиротюк – народний депутат Верховної Ради України VII скликання, член Комітету з питань національної безпеки і оборони; брав участь у роботі міжфракційних об’єднань «Відкрита громадянська платформа», був обраний співголовою депутатського міжфракційного об’єднання «Платформа реформ», створеного для того, щоб українська громада отримала якомога ширший доступ до розробки та ухвалення суспільно важливих законопроектів, а також мала доступ до контролю за їх виконанням;
Сиротюк Ю.М. став автором 10 законопроектів, ухвалених Верховною Радою України, спрямованих на врегулювання проблемних питань у законодавчому полі України у сферах: національної безпеки та оборони та антикорупційної діяльності. Символічно, що першим проголосованим Радою 23 лютого 2014 року документом була Постанова «Про повернення урядової резиденції «Межигір’я» у державну власність». Сиротюк Ю.М. на законодавчому рівні піднімав питання про врегулювання проблем мобілізації на особливий період, про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв’язку з агресією Російської Федерації. Основна тематика напрацювань зосереджена на проблемах знищення обороноздатності української держави через зменшення кількості особового складу та фінансування армії, запровадження корупційних схем у механізм роботи оборонно-промислового комплексу та ін.
З 90-х років ХХ століття, Сиротюк Ю.М. відомий як активний учасник національно-патріотичних акцій, що відстоювали ідею української держави, наповненої національним змістом. Він є організатором чисельних просвітницько-культурних акцій, учасник наукових конференцій, експертних засідань, виступів у ЗМІ. Зокрема він організував у стінах Верховної Ради наукову виставку “Вбивство голодом – геноцид”, круглий стіл тему “Загрози воєнній безпеці та проблеми реформування Збройних Сил України (до дня українського козацтва і 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії)”, брав участь у парламентських слуханнях, присвячених 200-літтю Т. Шевченка. Відстоюючи інтереси України Сиротюк Ю.М. презентує своє національну позицію у міжнародній сфері.
Сиротюк Юрій Миколайович є членом Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з 2008 р., у 2015 році заснував громадську організацію «Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень»». Впродовж своєї громадської та політичної діяльності відстоював права громадян, став активним учасником у боротьбі з олігархічно-клановим режимом в Україні. Брав участь у відстоюванні Гостинного двору в столиці.
Юрій Сиротюк був активним учасником Революції Гідності. Травмований під час перших сутичок під Кабміном 24–25 листопада 2013 р., є автором назви «Революція Гідності». Учасник рейдів до Межигір’я. Охороняв барикади на Лютеранській. 1 грудня 2013 року Юрій Сиротюк спільно із побратимами звільняв Будинок профспілок, де згодом було утворено революційний штаб та Жовтневий палац, перейменований на «Палац Свободи». Брав участь у подіях на Банковій 1 грудня 2013 р., охороні барикад на Грушевського у ніч січневого штурму, захисті Київради від штурму «Беркута», рятував із побратимами людей в Маріїнському парку 18 лютого 2014 р., був на Інститутській 20 лютого 2014 р., рятував поранених, облаштовував шпиталь у фойє готелю «Україна».
Після початку російської агресії проти України Юрій Сиротюк – активний учасник протидії російській агресії: підготував десятки законопроектів, проектів постанов, звернень і запитів на цю тему, є активним волонтером, неодноразово здійснював волонтерські поїздки практично в усі гарячі точки на Сході – від села Піски під Донецьком до міста Щастя біля Луганська.

Українські студії стратегічних досліджень

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа