Суд взяв під домашній арешт прокурора, що давав хабар за посаду в Антикорупційному бюро

Суд взяв під домашній арешт прокурора, що давав хабар за посаду в Антикорупційному бюро
У суботу, 20 лютого Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю (браслету) прокуророві Генеральної прокуратури України, який пропонував неправомірну вигоду (хабар) у розмірі 10 тисяч доларів США членам Конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро України за посаду керівника підрозділу детективів.
Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Бобровник О.В. За клопотанням прокурора на підозрюваного покладено відповідні обов’язки.
Таким чином суд повністю задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури начальника 6 відділу управління САП ГПУ Козачини С.С., який здійснює процесуальне керівництво у справі.
Такий запобіжний захід обумовлений тим, що основні гласні і негласні слідчі (розшукові) дії на цей час проведено, досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває в завершальній фазі, обвинувальний акт невдовзі буде передано для розгляду по суті до суду.
Як відомо, Національне антикорупційне бюро України порушило та розслідує кримінальне провадження за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво у справі здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура України.
Як відомо, 17 лютого 2016 року, завдяки спільними зусиллями детективів НАБУ та прокурорів САП було затримано прокурора Генеральної прокуратури України, який пропонував хабар членам Конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.
Додатково:
• Підозрюваний, в органах прокуратури працює з 2004 року, а з 2015 року працює прокурором відділу державного обвинувачення у вищих судах управління підтримання державного обвинувачення в суді Департаменту підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадян або держави в судах Генеральної прокуратури України.
• До того працював районним прокурором Київської області.
• У листопаді 2015 року підозрюваний брав участь у відкритому конкурсі на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та був допущений конкурсною комісією до участі у співбесіді.

ДАЛІ БУДЕ…

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа