Суд в Москві оштрафував на 150 тисяч рублів 69-річну пенсіонерку за участь в акції проти підсумків виборів

moscow_protest

Щербинский районний суд 24 вересня оштрафував на 150 тисяч рублів 69-річну пенсіонерку Новосьолову за участь в акції проти підсумків виборів, що пройшла в Москві 20 вересня на Пушкінській площі.

Її звинуватили в повторному порушенні порядку проведення акції (частина 8 статті 20.2 КоАП). Пенсіонерку затримали 23 вересня, поліція прийшла до неї додому.

За тією ж статтею Новосьолову оштрафували також на 150 тисяч рублів в квітні цього року. Затримали її за те, що вона стояла з гілочкою, на якій була наклейка “Навальний”. Тоді вона доклала до документів підтвердження з МФЦ про те, що сума її пенсії становить 8 тисяч рублів, але суд призначив штраф без урахування розміру доходів пенсіонерки, вказують правозахисники.

У січні пенсіонерку затримували під час акції на підтримку аспіранта МДУ Азата Міфтахова. На неї склали протокол про порушення порядку проведення публічного заходу (частина 5 статті 20.2 КоАП).

У Москві 20 вересня на Пушкінській площі пройшла акція проти підсумків виборів до Держдуми. У день акції затримань не проводилося, проте поліція почала приходити до учасників акцій 23 і 24 вересня. В наступні дні були суди. В поліції повідомили, що до адміністративної відповідальності за статтею 20.2 (“Порушення порядку організації мітингу”) через цієї акції залучено 30 осіб.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа