Суд у справі збиття малайзійського Боїнга MH17 обстежив реконструкцію збитого літака

Boeing-MH17-1024x605

26 травня учасники судового процесу вперше обстежили реконструкцію уламків збитого у 2014-му на Донбасі пасажирського літака та завершили попередні слухання.

Виїзне засідання суду провели поблизу військової авіабази Gilze-Rijen у провінції Північний Брабант. Там у величезному ангарі представники суду, прокуратури, а також адвокати родичів загиблих та одного з 4-х підозрюваних, Олега Пулатова, декілька годин оглядали реконструкцію збитого літака. Це зібрані на місці трагедії уламки, прикріплені на каркас, у який можна було увійти як у салон літака та кабіну пілотів з кріслами пілотів.

Boeing-MH17-vseredyni-salona

Boeing-MH17-kabina-pilotivКрісла у кабіні пілотів реконструйованого Боїнгу. Скріншот трансляції виїзного судового засідання

Частина великогабаритних деталей була розкладена навколо та промаркована.

Boeing-MH17-detali-krylaУчасники виїзного судового засідання вивчають деталі крила збитого Боїнга. Скріншот судового засідання

Як зазначив головуючий суддя Хендрік Стейнхаус, метою огляду було дати можливість суду зробити спостереження, “які на пізнішій стадії можуть бути використані як доказ звинувачення чи виправдання”.

Цей огляд транслювали, родичі загиблих теж спостерігали за ним онлайн. Запис обстеження долучать до матеріалів справи.

Boeing-MH17-left-engine-ringУчасник процесу оглядає кільце лівого двигуна. Скріншот виїзного засідання

Під час огляду суд приділив особливу увагу формі та розміру пошкоджень фюзеляжу, кабіни екіпажу та інших частин повітряного судна. Одна з учасниць огляду рулеткою вимірювала розміри пошкоджень.

Слухання у справі збиття малайзійського Боїнга поновляться 7 червня. Про розгляд справи по суті відомо, що з огляду на почуття родичів жертв протоколи розтину решток загиблих не будуть детально обговорювати. А також, що жодні кадри із зображеннями жертв демонструвати не будуть.

Авторка – Наталя Жукова; Джерело: freeradio

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа