Суд по Беркуту: потерпілі відмовляються свідчити

trial-berkut

6 квітня відбулося судове засідання Святошинського суду в кримінальній справі по бувшому командиру Львівського беркуту Р. Пацеляку. Початок засідання затримався на одну годину.
В очікуванні судді А. Ясельського потерпілі встигли поспілкуватися та грунтовно проаналізувати свої перспективи “дожити” до справедливого вироку. З одного боку наші шанси на це тануть на очах. Та, з другого – ми отримали уроки та виявили слабкі місця, як обвинувачення, так і захисту. Саме цим сподіваємося скористатися під час майбутніх судових засідань.
Прокурора О.Ковальчука підмінив інший прокурор (з заявленої на суді групи прокурорів в даному обвинуваченні), що на мою думку дещо послабило позиції звинувачення. Адже прокурор О. Ковальчук був учасником десятків судових засідань та, розуміючи тактику захисту, пристосувався до неї і задавав потрібні для підтримки звинувачення запитання. Відповіді на ці запитання дещо стимулювали і наші запитання, що в кінцевому результаті сприяло вивченню обставин злочину.
Встигли заслухати лише одного потерпілого Віталія Даниленка. Звичайно, нас збентежила чергова відсутність анансованих потерпілих народних депутатів від ВО “Свобода”. Мабуть свої свідчення про злочини на Майдані вони вважають менш державною справою ніж їхні явно передвиборчі справи.
На кінець, мене в чергове вразила реакція судді А. Ясельського на мою заяву стосовно можливості проведення слідуючого судового засідання з використанням наявних технічних можливостей в проведенні його онлайн-трансляції. Він не надав мені можливості аргументувати свою заяву наявністю великої кількості потерпілих за цією кримінальною справою (78!), які мають обмежені можливісті бути присутніми в Києві. Свою відмову він мотивував тим, що ми ще не дійшли тієї стадії судового розгляду, коли можна буде озвучувати заяви та клопотання. Друзі, хіба це не уникнення від відповідальності за організацію судового процесу головуючого судді?
Так що, вибачайте, всі хто хотів би отримувати інформацію про хід цієї резонансної в масштабах нашої країни справи. І це, при повній відсутності ЗМІ на судових засіданнях! Навести лад немає кому.
І все тому, що живемо ми в системному безладі!!! …

Наступне засідання 11 квітня о 10-00.

Олександр Тимошенко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа