Суд остаточно залишив підозрюваних у вбивстві О. Бузини за ґратами на 6 міс.

Народний депутат Ігор Луценко

ПРЕС-РЕЛІЗ

Суд остаточно залишив підозрюваних у вбивстві О. Бузини за ґратами на 6 міс.

3 листопада Апеляційний суд м. Києва відмовив у задоволенні апеляції захисту громадського активіста та учасника АТО Дениса Поліщука щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Це була остання апеляція щодо запобіжного заходу для активістів Андрія Медведька та Дениса Поліщука, яких МВС звинувачує у вбивстві Олеся Бузини. В результаті Медведько та Поліщук залишаться за ґратами до грудня місяця, коли закінчиться максимально можливий термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном у 6 місяців. Попереду лишається тільки розгляд справи вбивства Олеся Бузини по суті.

Нагадаємо, що 30 жовтня політичні в’язні Київського СІЗО, Київського ІТТ, Львівського СІЗО, Харківського СІЗО провели одноденне голодування в знак протесту проти свавілля влади та масового фабрикування справ проти громадських активістів та бійців добровольчих батальйонів.

Біля Лук’янівського СІЗО відбулася акція солідарності за участі відомих громадських активістів, народних депутатів, митців та дисидентів совецького режиму. Під вікнами в’язнів учасники акції влаштували театралізоване фаєр-шоу, одягнувши маски із зображеннями заарештованих. Відео: https://youtu.be/Z1MfPZWk-Ec

Довідка. 16 квітня 2015 року у Києві було застрелено журналіста Олеся Бузину, відомого своїми українофобськими поглядами. Вже 18 червня затримано Андрія Медведька та Дениса Поліщука – громадських активістів та учасників АТО. Незважаючи на презумпцію невинуватості, у день затримання міністр МВС Арсен Аваков заявив, що вбивство скоїли саме А. Медведько та Д. Поліщук. Але протягом 4 місяців прокуратура разом із МВС не спромоглися обґрунтувати обвинувачення та закінчити досудове розслідування. Патріотичні громадські організації, митці та народні депутати розпочали кампанію щодо підтримки Андрія Медведька та Дениса Поліщука – акції пройшли у більшості областях України. Активісти вважають, що хлопців призначили вбивцями виключно за їхню активну громадську позицію.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа