Суд над звинуваченими у вбивстві Небесної Сотні почнеться 8 лютого

Після 8 лютого 2016 року кримінальне провадження щодо підозрюваних екс-беркутівців Янишевського О.В., Маринченко О.Б., Тамтури С.Б.. буде передане до суду. Вони підозрюються у вбивстві 48 людей та нанесенні вогнепальних поранень 85 євромайданівцям.

Спостерігав сьогодні за екс-заступником командира полку Беркуту Олегом Янишевським і не міг зрозуміти, що ж тим нелюдом керувало, коли він розстрілював людей без зброї. І саме у цих вбивствах підозрюється Янишевський О., як і у командуванні беркутнею під час розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській.
Хочу нагадати, що ще 26 вересня 2014 року Янишевський разом із своєю беркутнею кричав “слава беркуту” в Апеляційному суді м. Києва на суді по Садовнику прямо у нас за спиною. Хтось пообіцяв йому, напевне, що його не тронуть. Тоді ще, керівництво МВС підвищило навіть його в посаді. Але нічого, прокурорська рука знайшла свого “героя”. Хоча сьогодні він поводив себе не менш зухвало, але вже за гратами.

Сьогодні суддя Печерського суду Світлана Бабенко задовольнила клопотання прокурора Управління спеціальних розслідувань ГПУ та встановила строк до 8 лютого 2016 року на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження підозрюваним Янишевському О.В., Маринченко О.Б., Тамтури С.Б.

Тарас Гаталяк
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа