Суд дозволив заочно судити Олександра Клименка

Активісти Вільних Людей  були присутні в Голосіївському райсуді, де розглядалося клопотання ГПУ щодо можливості заочного досудового розслідування стосовно міністра доходів і зборів режиму Януковича Олександра Клименка.

unnamed(5)

Його підозрюють в розкраданні державних коштів у складі злочинного угрупування, створеного Януковичем.

Засідання тривало з 16:00 вівторка до ранку середи.

Захист Кліменка намагався затягнути процес і розвалити справу. Були подані клопотання про відвід судді, прокурора, захисники не з’являлися на засідання після закінчення численних перерв.

Окрім того, представнику державного обвинувачення поставили вимогу зачитати повний текст клопотання. Прокурор зачитувала його дві години, під час чого один з адвокатів Клименка просто спав (на фото).

Не зважаючи на це, суд все ж на ранок середи 1 березня прийняв державницьке рішення та дозволив заочно судити міністра-представника злочинного режиму Януковича.

“Олександр Клименко має бути покараним не тільки за обкрадання держави за часів, коли він був при владі, а й за фінансування сепаратистів на Сході України. І ми будемо слідкувати за цим розслідуванням”, – зазначає Dmytro Zhmailo, член Проводу “Вільних Людей”.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа