Суд арештував організатора нападу на Тетяну Чорновол

tchornov

Уродженця Дніпропетровщини у січні цього року затримали в Білорусі. Його підозрюють в організації замаху на умисне вбивство колишнього активіста, а нині – народного депутата України.

Оперативники Департаменту карного розшуку встановлювали місцезнаходження 47-річного уродженця м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області з жовтня 2014 року. Правоохоронці встановили, що в листопаді 2013 року саме цей чоловік шляхом підкупу схилив чотирьох осіб до вчинення навмисного вбивства Тетяни Чорновол – однієї з активних учасниць масових протестів у Києві 2013-2014 років.

Наприкінці грудня 2013 року зловмисники, реалізуючи свій задум, намагалися вчинити умисне вбивство Тетяни Чорновол, видавши його за дорожньо-транспортну пригоду. Наздогнавши автомобіль потерпілої, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки авто – нанесли жінці кілька ударів, після чого зникли.

hevchenko

naem

За цим фактом на початку лютого 2014 року відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими дії зловмисників були кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) та пунктами 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України – як замах на вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів, вичинене на замовлення групою осіб. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

У жовтні 2014 року організатора злочину оголосили спочатку в державний, а потім – у міжнародний розшук каналами Інтерполу. Стосовно нього була виставлена так звана «червона картка».

У січні цього року чоловіка затримали у столиці Білорусі Мінську. У травні його було екстрадовано до України.

13 травня, один зі районних судів Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України виніс ухвалу про взяття чоловіка під варту строком на 2 місяці. Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі прокуратури.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа