Суд арештував двох зловмисників, які продавали зброю сепаратистам на Сході

Святошинський районний суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою двом учасникам групи, яких викрито на незаконному збуті зброї та вибухових речовин на території України. Відносно ще 6 осіб, які за оперативною інформацією також приймали участь у незаконних оборудках зі зброєю, проводяться слідчі дії.

Вказану групу з 8 чоловік затримано у столиці в ході спільної операції працівників районної прокуратури, слідчих міліції та СБУ. Правоохоронці вилучили у зловмисників арсенал зброї вартістю понад 700 тис. гривень. Зокрема, вибухову речовину підвищеної потужності – «ПЕП-500» (пластид), близько 10 одиниць пістолетів-кулеметів іноземного виробництва «Скорпіон», пістолети марки «ТТ», «Наган», понад 4 тисячі набоїв до вогнепальної зброї різних калібрів.

Встановлено, що незаконним збутом зброї група займалася упродовж 8 місяців. Останнім часом зловмисники поставляли озброєння сепаратистам на Донбасі з метою зриву майбутніх президентських виборів.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Хід досудового розслідування перебуває на особливому контролі прокуратури Cвятошинського району.

Прес-служба прокуратури

Святошинського району міста Києва

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа