Стягувати заборгованість із пенсіонерів заборонили

Кабінет міністрів України заборонив стягувати заборгованість та пеню із тих пенсіонерів, які оформили субсидії. Про це йдеться в урядовій постанові «Деякі питання надання субсидій населенню».

Відповідно до неї, компенсовувати борги за комуналку повинні з місцевих бюджетів. Як відомо, сукупні борги за комунальні послуги на сьогодні вже становлять 15,1 млрд грн.

Повідомляється, що проект акта розроблено Мінсоцполітики з метою недопущення стягнення заборгованості з одержувача субсидії у разі недотримання надавачем послуг вимог Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 534.

Крім цього, враховуючи, що постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” встановлено соціальні нормативи споживання комунальних послуг, на які надаються субсидії, а нарахування плати за послугу водопостачання споживачам, у яких відсутні прилади обліку, здійснюється за нормами, затвердженими органами місцевого самоврядування, прийнятою постановою передбачається компенсувати відповідні витрати одержувачів субсидії за рахунок коштів місцевих бюджетів – у разі, якщо затверджені норми споживання більші ніж соціальні нормативи.

Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа