Столичні поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо посадовиці, яка незаконно перереєструвала нежитлове приміщення

Попри заборону відчуження порушниця провела державну реєстрацію права власності на нерухоме майно. За вчинене їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слідчі Подільського управління столичної поліції за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури торік викрили двох чоловіків, які на підставі підроблених документів намагались змінити право власності нежитлового приміщення, площею понад тисячу квадратних метрів. Вказана нерухомість є власністю фірми, яка входить до складу підсанкційної корпорації «Росатом».

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 3, 4, ст. 358 Кримінального кодексу України, а обвинувальний акт скерували для розгляду до суду.

Проте, під час розслідування кримінального провадження слідчі встановили що задля незаконного заволодіння приміщенням зловмисники подали підроблені документи до центру надання адміністративних послуг Подільської РДА. Не зважаючи на те, що в державних реєстрах міститься інформація про заборону здійснювати будь-які операції з відчуження вказаного майна, службова особа провела державну реєстрацію права власності на вказаний об’єкт.

Нині слідчі повідомили державному реєстратору про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки. Відповідно до санкції інкримінованої порушниці статті передбачено відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Відділ комунікації поліції Києва

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа