Станиця Луганська – один з найзруйнованіших районів Луганщини

Жителям Станиці Луганській потрібно проїхати 139 кілометрів, щоб просто зробити УЗД. Ніде ближче немає відповідної медичної техніки в робочому стані. Про це пише Голова Ради МГО «Луганське земляцтво» Вадим Горан на своїй сторінці у Facebook:

«У Станиці Луганській зустрілися з місцевими підприємцями та головою Станично-Луганської районної держадміністрації Юрієм Золкіним. Обговорили соціальні проблеми і питання регіону, особливу увагу приділили аспекту розвитку підприємництва.

Хочу зазначити, що жителів селища сьогодні цікавить питання європейської судової практики. Багато, хто постраждав від обстрілів, втратив житло і бізнес, мають намір шукати справедливості в Європейському суді з прав людини. Ця обставина лише підтверджує відсутність з боку держави реальних кроків, спрямованих на допомогу постраждалим сім’ям та цілим регіонам. Люди не бачать не тільки дій, але і бажання центральних органів влади компенсувати завдані війною їм збитки. Упевнений, що юридична програма проекту «Східне партнерство» допоможе бажаючим жителям прифронтових регіонів з підготовкою позовів до ЄСПЛ.

Ми вже обговорили можливий механізм взаємодії в цьому питанні. Насправді, Станиця Луганська – один з самих найбільш зруйнованих районів Луганської області. Постраждали будинки, лікарні, школи. Наведу лише один приклад: для того щоб зробити УЗД жителям Станиці Луганській потрібно їхати до найближчої працюючої клініки 139 км! … Про що ще можна говорити …? »

Станица Луганская_html_dbfa0d18

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа