США розглядають можливість передачі Україні колишніх афганських вертольотів Мі-17

Mi-17 helicopter

Сполучені Штати розглядають можливість надати Україні більше озброєння, зокрема гелікоптери Мі-17, які раніше належали ВПС Афганістану, повідомляє CNN у понеділок.

22 листопада CNN повідомила, що адміністрація Байдена зважує відправити військових радників і нову техніку в Україну, оскільки Росія нарощує сили біля кордону. Посилаючись на численні джерела, знайомі з планами, CNN повідомляє, що Міністерство оборони наполягає на тому, щоб деяке обладнання, яке колись планували відправити в Афганістан, як-от вертольоти Мі-17, було відправлено в Україну.

Gelikopter-My-17V-5-Povitryanyh-syl-Afganistanu-na-pidpryyemstvi-Motor-Sich

Зараз Пентагон зважує, що робити з гелікоптерами російського виробництва, які США давніше придбали для надання уряду Афганістану.

Варто зазначити, що кілька вертольотів Мі-17 ВПС Афганістану вже перебувають в Україні, де вони ремонтуються та обслуговуються за контрактом із США на підтримку уряду Афганістану.

Крім того, за повідомленнями з Афганістану, близько двох десятків вертольотів типу Мі-8/17 ВПС Афганістану зараз знаходяться за межами країни, і їхня доля залишається невідомою.

Джерело: Dylan Malyasov from defence-blog

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа