США підтвердили, що РФ використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ

Державний департамент США в обґрунтуванні нових санкційних заходів проти росії вказав, що російські війська застосували проти Збройних Сил України заборонену хімічну речовину хлорпікрин.

Про це йдеться у повідомленні Держдепу. 

Зовнішньополітичне відомство США констатує, що росія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень (riot control agents), що порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї.

“Застосування таких хімічних речовин не є поодиноким випадком і, ймовірно, зумовлене прагненням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою”, – зазначає Державний департамент.

Говорячи про нехтування росією своїх зобов’язань щодо заборони використання хімічної зброї, США провели паралелі з отруєнням Олексія Навального та Сергія і Юлії Скрипалів нервово-паралітичною речовиною “Новічок”.

У зв’язку з цим Держдеп наклав санкції на Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони росії, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського Міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї.

Під санкції також потрапили чотири компанії, причетні до програми хімічної зброї рф.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа