США остаточно заборонили продаж авіаквитків до Білорусі

bort-bel

Міністерство транспорту 6 липня видало остаточний наказ, що забороняє більшу частину польотів між Сполученими Штатами та Білоруссю. Про це повідомляє Bloomberg.

Рішення ухвалили через примусову посадку режимом Лукашенка у Мінську літака Ryanair та затримання опозиціонера Романа Протасевича.

Наказ забороняє авіакомпаніям продавати квитки на рейси між двома країнами, якщо тільки це робиться не з гуманітарних міркувань або міркувань національної безпеки. Прямих пасажирських рейсів між США та Білоруссю немає.

Заборону продавати квитки на авіарейси до Білорусі міністерство транспорту запропонувало минулого тижня. Її тепер запровадили, тому що відомство не отримало щодо цього заперечень.

Нагадаємо, вимушену посадку літака та затримання Протасевича засудили європейські політики, США й Україна. Країни ЄС і Велика Британія вирішили закрити своє небо для білоруських літаків. Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

Нагадуємося, 23 травня в Мінську затримали білоруського опозиціонера та співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича. Він перебував на літаку Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса.

Під час прольоту над територією Білорусі тамтешні диспетчери повідомили про ймовірне мінування борту. Літак у супроводі винищувача сів в аеропорту Мінська. Там під час повторного огляду пасажирів затримали Протасевича, а також його дівчину, громадянку Росії Софію Сапегу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа