США нанесли авіаудар по союзниках Росії в Сирії

biden-flag

Президент Джозеф Байден санкціонував нанесення авіаудару по проіранських бойовиках на сході Сирії. Про це повідомляє BBC з посиланням на Пентагон.

Байден схвалив авіаудар у відповідь на нещодавні напади на персонал США та в Іраку та ракетний обстріл “зеленої зони” Багдада, де знаходяться дипломатичні установи США. За підсумками авіаудару була знищена низка об’єктів, розташованих у пункті прикордонного контролю, який використовувався кількома угрупованнями проіранських бойовиків.

У Пентагоні повідомили, що основною ціллю атаки були угрупування Катаїб Хезболла і Катаїб Саїд аль-Шухаду, та назвали авіаудар “пропорційною військовою реакцією”, яка була вжита “разом із дипломатичними заходами”, включаючи консультації з партнерами по коаліції.

“Президент Байден робитиме все можливе, щоб захистити американський персонал та персонал коаліції. Поряд з тим, ми діяли свідомо, маючи на меті деескалацію загальної ситуації як на сході Сирії, так і в Іраку”, – зауважили представники Міноборони США.

За підрахунками спостережної місії в Сирії, внаслідок удару США загинуло 17 бойовиків та було знищено кілька об’єктів з боєприпасами.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа