США нагадали Україні, що реформу прокуратури доведеться зробити

Заява тимчасово повіреного у справах США в Україні Брюса Донах’ю про реформу Генеральної прокуратури України

13 серпня 2015 р.

Прокурори займають центральне місце в демократичному суспільстві. Вони отримують довіру народу не лише представляти закон і забезпечувати його виконання, але й дотримуватися обіцянки бути чесними і неупередженими, а також захищати потреби постраждалих і права всіх громадян.

Ось чому реформа Генеральної прокуратури є такою важливою, і ось чому 10 серпня Сполучені Штати Америки підписали з заступником генерального прокурора Давідом Сакварелідзе Спільний план дій, згідно якого ми надаємо 2 мільйони доларів технічної допомоги США на підтримку реформи, боротьбу з корупцією та зміцнення потенціалу Генеральної прокуратури України.

Дуже важливо, щоб ці реформи здійснювались відкрито і прозоро – відповідно до Закону про реформу прокуратури, згідно з міжнародними стандартами, в координації з національними та міжнародними партнерами – щоб український народ мав цілковиту віру і впевненість у своїх законах і в тих, хто поклявся забезпечувати їхнє виконання.

Ми рішуче підтримуємо тих, хто працює, щоб здійснити ці реформи, які наблизять Україну до сучасного, демократичного, європейського майбутнього, якого прагне і на яке заслуговує український народ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа