США будь-якого моменту запровадять жорсткі санкції проти режиму Януковича – Олег Медуниця

«Конгрес Сполучених Штатів Америки прийняв жорстку резолюцію щодо ситуації в Україні. Ця резолюція є позаплановою. Її підтримала абсолютна більшість конгресменів – 381, проти було лише 20».

Про це повідомив народний депутат Олег Медуниця під час брифінгу в Штабі національного спротиву, повернувшись з США, де він відвідував українські громади та з рядом інших народних депутатів брав участь у традиційному молитовному сніданку, організованому президентом США.

«Державний департамент в будь-який момент може ввести персональні – візові та фінансові санкції – проти представників української влади. Це станеться одразу, коли влада знову спробує застосувати силу проти учасників мирної акції протесту в Україні», – каже Олег Медуниця.

Нардеп також повідомив, що опозиційні депутати нічого не просили в США, але, інформуючи про ситуацію, виходили з тих гарантій безпеки, які надала Америка за Будапештським договором, за яким Україна відмовлялася від ядерної зброї.

«Підтримка з боку Конгресу США стала можливою завдяки наполегливим діям української громади в Америці, яка є дуже жертовною, активною і впливовою», – наголосив депутат.

Щодо втручання Росії у внутрішні справи України, то тут Медуниця повідомив, що США просили надавати факти дій російської агентури і спецназу на території України, якщо такі будуть.

«В Америці не допускають, що Росія буде втручатися в справи України шляхом військової сили. Якщо це відбудеться, то геополітична ситуація і геополітична карта cвіту неминуче зміниться», – додав Медуниця.

 1013735_616597111726990_1251172770_n

Сергій Багряний, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа