Спрощено процедуру отримання протезів для бійців АТО

Про це на сторінці у Facebook  написала народний депутат, голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

«Уряд удосконалив Порядок протезування та  ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні. Тим категоріям громадян, які брали участь в антитерористичній операції і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок»,- написала народний депутат.

Як пояснила Ольга Богомолець: “Раніше у МОЗу виникали юридичні складнощі з переведенням грошей на лікування бійців за кордоном. Тепер їх бути не повинно. Всього, за даними Міністерства соціальної політики, понад 400 учасників бойових дій на сході країни мають потребу в протезуванні», – зазначила голова комітету.

Постановою №172 від 24.02.2016 передбачено: розширення кола учасників антитерористичної операції з числа працівників підприємств, установ, організацій, інших утворених, відповідно до законів України, військових формувань, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення; здійснення в Україні протезування (ортезування) виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями виготовлення вітчизняними протезно-ортопедичними виробами; удосконалення механізму протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні (за кордоном).

У 2016-му на протезування виділено 150 млн грн. Для отримання протеза бійцю потрібна довідка учасника боїв, копія паспорта та ідентифікаційного коду, висновок лікарської комісії і програма реабілітації.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа