Спроба реваншу декомунізації в Києві

Oleksiy Kurinniy

Реванш проти українців може бути у Києві!!! Дорогі друзі, побратими, однодумці, колеги, пані та панове! 28 березня розпочалося громадське обговорення пропозицій КМДА щодо перейменування вулиць Києва на честь низки видатних та знакових борців за незалежність України: Головнокомандувача УПА Романа Шухевича, лідера ОУН(б) Степана Бандери, генералів Армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка, Олекси Алмазова та Всеволода Змієнка. На честь цих діячів пропонується перейменувати відповідно: нинішні проспект Генерала Ватутіна, проспект Московський, вулиці Суворова, Кутузова (Печерський район) та вулицю Ванди Василевської. Крім того, на честь відомого українського письменника Євгена Гуцала пропонується перейменувати провулок Кутузова (у тому ж Печерському районі).

На мою думку, це найважливіше і найбільш принципове громадське обговорення з приводу перейменувань, які були раніше чи будуть найближчим часом у Києві. Однак водночас це обговорення буде і найскладнішим.

Не маю сумнівів, що нікому із вас не треба пояснювати чому у назвах київських вулиць не має бути колоніального мотлоху типу Суворових, Кутузових і проспектів Московських. Також впевнений, що нікому не треба пояснювати чому не варто шкодувати за генералом Ватутіним. Однак, щоб реалізувати позитивні зміни і добитися цих перейменувань патріотичній громадськості потрібна згуртованість, активність і рішуча дія.

Наші опоненти – київська вата та совок – згуртовані, агресивні та чисельні. Повірте, вони не менше за патріотів чекали початку цього обговорення, щоб завалити пропозиції КМДА. І наразі у них це успішно виходить. Якщо ви зайдете на сторінку обговорення пропозицій по перейменуваннях – http://projects.kievcity.gov.ua/ – то побачите, що валять вони навіть здавалось би “безневинного” письменника Гуцала. І все це заради того, щоб зберегти у місті кожну із назв, які сукупно складають основу ватного “героїчного пантеону”.

Якщо ви на тій же сторінці почитаєте коментарі до пропозицій КМДА, то побачите там справжню ватну вакханалію. Там на вас чекатимуть і “бандеровская хунта”, і “дєдиваєвалі”, і “фашисти-майдауни”, і “гауптман Шухевіч”, якого особисто Гітлер нагородив “двумя жєлєзнимі крєстамі” і “убірайтєсь вон праклятиє западєнци із маєго Кієва”. Там зараз справжній віртуальний Лугандон.

Саме тому прошу вас, друзі, активно долучитися до голосування на порталі КМДА. Також прошу використати усі доступні вам / допустимі для вас формальні та неформальні, публічні та непублічні способи комунікації для того, щоб поширити відомості про це голосування серед патріотично налаштованих киян. Процедура реєстрації на сайті зовсім нескладна. Долучайте до голосування своїх родичів, друзів, колег.

Давайте покажемо, що нам немає куди “єхать із Кієва”, адже це наше місто, ми тут живемо і вулиці тут мають називатися іменами наших героїв.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа