Справжньому письменику тюрма – не перешкода для зустрічі з читачами

1 Олег Сенцов і його роман

Одесити, які вважаються найбільшими шанувальниками гумору, гідно оцінили роман українського режисера, письменника і сценариста Олега Сенцова «Купіть книгу – вона смішна». Його презентація відбулася 12 березня в залі арт-клубу «HubВітальні» на Грецькій вулиці.

«Несправедливо засуджений до 20-річного ув’язнення Олег Сенцов не втратив обличчя, а став взірцем громадянської мужності, незламності і людської гідності», – цитує видання рецензію харківського видавництва «Фоліо» до книги. А ще відзначається, що написаний Сенцовим твір є дотепним і легким для сприйняття, не містить і натяку на сумні події з життя автора. У романі йдеться про те, що трьом молодикам запропонували загадати бажання, яке здійсниться, а вони сприйняли це як жарт. Так, «один замовляє собі вагон алмазів, другий – величезне поле конопель, а з третім… все ще складніше», йдеться в повідомленні. Як хлопці розпорядяться своїми дарами? Відповідь на це запитання можна знайти в романі.

Модераторами презентації книги виступили відомий телеведучий, письменник і журналіст Данило Яневський і поет Борис Херсонський. Звичайно ж, вони не могли не розповісти про громадянську позицію Олега Сенцова. Крім нього, згадали про долю української льотчиці Надії Савченко. «Світ змінюють такі як Сенцов, такі як Надя Савченко», – відзначив Яневський. Він нагадав, що всесвітньо відомі письменники і режисери зверталися до представників російського кінематографу з проханням посприяти звільненню українського режисера.

А ще в середині січня цього року з’явилося повідомлення, що затриманих в Україні російських ГРУшників можуть обміняти на Олега Сенцова, Олександра Кольченка або Надію Савченко. За словами адвоката російських офіцерів Юрія Грабовського, такий обмін може відбутися у будь-який момент при наявності політичної волі з обох сторін. Але такої волі не виявляє Росія, яка грубо ігнорує всі домовленості у мінському процесі. Пояснюється це небажанням країни-агресора визнати, що її кадрові військові воюють на Донбасі.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа