Справа Онищенка: український суд наклав арешт на латвійські рахунки

nabu-logoЗа клопотанням детективів Національного антикорупційного Бюро, погодженим з прокурорами САП, Солом’янський районний суд міста Києва арештував грошові кошти на депозитних рахунках, відкритих у банку Trasta komercbanka (Латвія) на ім’я народного депутата Олександра Онищенка, який підозрюється в організації корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування».

Також за поданням детективів Національного антикорупційного бюро України було арештовано рахунки пов’язаних з Онищенком компаній Rexlord Systems та Ostexpert Limited, відкриті в латвійских Privatbank та Trasta komercbanka. Наразі готуються відповідні документи для накладення арешту на дані кошти судовими інстанціями Латвії.

Нагадуємо, НАБУ спільно з САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Слідством встановлено причетність до організації даної схеми народного депутата Олександра Онищенка. 5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт О.Онищенка, однак той, скориставшись статусом народного депутата, покинув країну напередодні голосування у парламенті. 27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. Наразі вирішується питання щодо оголошення О.Онищенка у розшук.

Copyright © 2016 Національне антикорупційне бюро України

Ви отримуєте цей лист з метою інформування про поточну діяльність Національного антикорупційного бюро України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа