Справа хабарів ректора Бердянського університету перейшла в суд

SAPСпеціалізованою антикорупційною прокуратурою у Шевченківському районному суді міста Києва підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно депутата Бердянської міської ради Запорізької області, співзасновника та ректора ТОВ «Бердянський університет менеджменту і бізнесу», який 01.03.2016 запропонував та надав неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис. грн.) заступнику Міністра освіти і науки України за отримання навчальним закладом акредитації спеціальності та уникнення подальших перевірок організації навчального процесу.

Згідно з новелами законодавства, передбаченими розділом XIV Кримінального Кодексу України, кримінальне провадження також здійснюється відносно юридичної особи, в інтересах якої вчинено корупційне кримінальне правопорушення.

На теперішній час триває судове слідство, триває дослідження матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій, стороною обвинувачення вживаються всі заходи для швидко та ефективного розгляду справи. Наступне судове засідання призначено на 07.11.2016 року.

Довідково: За висунутим обвинуваченням особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Юридичній особі щодо якої здійснюється кримінальне провадження загрожує покарання у виді штрафу від двадцяти до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 000 грн. до 850 000 грн.).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа