Спостерігачі СКУ та УККА офіційно зареєстровані на українських виборах

elections6

1 жовтня голова ЦВК Олег Діденко зустрівся із представниками Світового Конгресу Українців та Українського Конгресового Комітету Америки.

Їх спостерігачі офіційно акредитовані та працюватимуть на місцевих виборах 2020. По завершенню роботи спостережні місії опублікують звіти з аналізом та рекомендаціями вдосконалення організації виборів.

“Приємно відзначити, що наші вибори не залишаються поза увагою, зокрема, й таких поважних міжнародних організацій. Ми своєю чергою завжди відкриті до співпраці та готові надавати спостережним місіям будь-яку підтримку і допомогу”, – наголосив Олег Діденко.

CVK_9012_s

Представники міжнародних організацій подякували ЦВК за акредитацію офіційних спостерігачів від СКУ й УККА на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Також вони поінформували про склад спостережних місій від цих організацій та орієнтовний план їхньої роботи в Україні.

При цьому головний спостерігач УККА в Україні Ріно Домініко, зокрема, наголосив, що Світовий Конгрес Українців вже понад двадцять років організовує спостережні місії за всіма видами виборів в Україні. За їх підсумками публікувалися детальні звіти з відповідним аналізом та рекомендаціями щодо вдосконалення законодавчих та процедурних складових організації виборів. Такий самий період охоплює і активна участь у спостереженні за виборчими процесами у нашій державі представників Українського Конгресового Комітету Америки.

Сторони обговорили й питання щодо проведення виборів в умовах карантину. Передусім увага акцентувалася на заходах, які мають бути організовані для запобігання поширенню хвороби COVID-19 під час голосування на виборчих дільницях.

diaspor-elect

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа