Спікер Конґресу Джонсон просувається вперед з законопроектом про допомогу Україні, незважаючи на тиск трампістів

Майк Джонсон

Допомогу Україні розглядатимуть в суботу.

Вашинґтон CNN — Спікер Палати представників Майк Джонсон оголосив у середу, що він дотримується свого плану винести низку законопроектів про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України, після зіткнення зі значним тиском з боку прихильників жорсткої лінії.

У зверненні до членів Джонсон сказав, що вони голосуватимуть цієї суботи ввечері.

Спікер зіткнувся зі зростаючим тиском, щоб внести зміни в пакет іноземної допомоги, запропонований на початку цього тижня – і не лише з боку його найбільш правих членів.

Спочатку консервативні учасники кокусу “Палати свободи” били на сполох щодо безпеки кордону та законопроектів про допомогу іноземним державам (і погрожували зняти Джонсона з посади спікера, якщо допомога Україні буде поставлена на голосування). А вже після засідання кокусу у вівторок, крики тепер перекинулися до рядового складу республіканців.

Помірний член Республіканської партії від Нью-Йорка Ніколь Малліотакіс у середу звернулася до спікера з проханням «повернутися до Байдена і Шумера і сказати їм, що йому потрібні заходи безпеки на кордоні, щоб передавати іноземну допомогу».

Джонсон сказав у своєму листі до членів, що він висуне імміграційний законопроект, який виглядає як HR 2 Палати представників.

Усе це сприяє найсильнішому тиску, з яким Джонсон зіткнувся щодо свого майбутнього за короткий час перебування на посаді спікера. Конґресмен Томас Мессі від Кентуккі у вівторок заявив, що він підтримає пропозицію конґресвумен Марджорі Тейлор Грін про відставку, яка усуне Джонсона з поста спікера, якщо вона буде прийнята, що призвело до того, що спікер зухвало заявив журналістам, що він не піде у відставку.

З огляду на те, що республіканці контролюють Палату представників лише з незначною перевагою, Джонсону, можливо, знадобляться демократи, щоб ухвалити законопроекти про допомогу іноземним державам – і врятувати його на посаді, якщо пропозиція про звільнення дійде до залу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа