Сьома ротація одеських священиків у зону АТО

1 Бог і Україна понад усе

У своїх молитвах і проповідях Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет постійно наголошує, що перемога у війні з російським агресором буде наша, тому що з нами правда, з нами Бог. «Ми повинні вірити, що після страждань як на Голгофі наступило воскресіння, так і в нас наступить перемога», – стверджує патріарх. Таких же переконань дотримуються і священнослужителі Одесько-Балтської єпархії УПЦ КП, які з самого початку війни несуть слово Боже воїнам у зоні АТО.

10 лютого після плідного навчального графіку клірики цієї єпархії відбули у сьому ротацію військових священиків УПЦ Київського Патріархату. У складі групи настоятель парафії Касперовської ікони Божої Матері міста Одеси протоієрей Андрій Ляшик, настоятель Свято-Пантелеймонівської парафії села Старі Шомполи Комінтернівського району Одеської області ієрей Володимир Чорний та інші. Підготовка відбувалася в тісній співпраці з Генеральним Штабом України, Міністерством оборони, Національною гвардією та Прикордонною службою України. Як результат, військові священики розподілені по потребам військовослужбовців на 3 групи, у відповідності до кількості ОТУ зони проведення АТО.

2 Священики на молебні перед відправленням у зону АТО

Перед відправленням всі священики отримали відповідні документи від Синодального Управління військового духовенства та Генштабу для в’їзду в зону проведення бойових дій. Кожному військовому священику було закуплено камуфляж, зимовий бушлат, плащ-накидку, берці, шеврони і тактичний ремінь. Зранку перед відправленням у трапезному храмі Іоана Богослова відслужили молебень на закликання Святого Духа із молитвою за Україну. На пероні вокзалу священики по традиції заспівали Гімн України. З нами Бог, а тому і перемога!
Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа