Солом’янський райсуд визначив заставу 40 мільйонів для замдиректора ОПЗ

nabu-logoУ середу, 20 липня, Солом’янський районний суд м. Києва, розглянувши клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, обрав запобіжний захід першому заступнику директора та голови правління ВАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) Миколі Щурикову – тримання під вартою терміном на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. грн.

Нагадуємо, детективи НАБУ затримали М. Щурикова 14 липня за підозрою в організації схеми з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу, видобутого ПАТ «Укрнафта», для потреб «ОПЗ» (ч.5 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). В той же день було затримано іншого фігуранта провадження – першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», голову Наглядової ради ВАТ «ОПЗ» Сергія Перелому. Йому 17 липня рішенням слідчого судді Солом’янського суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 80 млн. грн.

Нагадуємо, С.Перелому та М.Щурикова було затримано в рамках розслідування епізодів кримінальних проваджень за фактом розтрати коштів державного підприємства ВАТ «Одеський припортовий завод» у період із травня по грудень 2015 року. За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 мільйонів гривень.

Слідчі дії у даному кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші співучасники злочину. Надається правова оцінка іншим фактам та діям посадових осіб, які брали участь у корупційній схемі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа