Сьогодні вночі Конґрес США голосує Закон про додаткові асигнування на безпеку України на 2024 рік

Український Конґресовий Комітет Америки постійно намагався наблизити цей момент, закликаючи українську громаду не бути байдужою, телефонувати в офіси своїх конґресменів за місцем голосування, і вимагати підтримки для України.

Спікер Палати представників Конґресу Сполучених Штатів Майк Джонсон (R-LA) оголосив у середу, 17 квітня, що він має намір покласти край місяцям безвиході щодо надання допомоги США Україні, Ізраїлю та Тайваню рідкісним голосуванням у суботу ввечері 20 квітня 2024 р. Ухвалення цього Палати представників додаткового законодавства про національну безпеку включатиме окремі голосування щодо надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню, перш ніж об’єднати їх усі в одну поправку, яку Сенат США ухвалить після голосування в Палаті представників.

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) та його бюро зі зв’язків з громадськістю у Вашинґтоні, округ Колумбія – Українська національна інформаційна служба (УНІС) – закликають вас зв’язатися зі своїм місцевим представником, доки Конґрес не винесе на голосування Доповнення до Палати представників щодо національної безпеки.

Як наразі сформульовано, частина закону про додаткові асигнування на безпеку в Україні включатиме «60,8 мільярдів доларів США на вирішення конфлікту в Україні та допомогу нашим регіональним партнерам у їхній протидії Росії, 48,3 мільярдів доларів (або 79%) з яких піде на фінансування оборонно-промислової бази США. .” Додаткова частина містить такі положення:

Конвертує всю фінансову допомогу уряду України в позику;

Вимагає від адміністрації подати до Конґресу протягом 45 днів стратегію, яка встановлює конкретні та досяжні цілі з показниками, які визначають і визначають пріоритети інтересів національної безпеки США;

Підсилює нагляд за допомогою вимог щодо особистого моніторингу;

Вимагає від партнерів і союзників сплачувати свою справедливу частку через вимоги відповідності витрат;

Збільшує фіскальні ліміти для кількох повноважень президента.

$13,4 млрд на поповнення запасів американської оборони;

$7,3 млрд на поточні військові операції США в регіоні;

13,9 мільярдів доларів США на закупівлю передових систем озброєння, оборонних виробів і оборонних послуг;

$13,7 млрд на закупівлю оборонних систем США для України;

26 мільйонів доларів на нагляд і підзвітність допомоги та обладнання, наданих Україні.

До сегменту, за який голосуватимуть окремо від загального пакету додаткових законів про національну безпеку, включено Закон про відновлення економічного процвітання та можливостей (РЕПО) для українців. РЕПО дозволить конфіскацію та відчуження суверенних активів Росії (до яких належать кошти та інше майно центрального банку Росії, фонду прямих інвестицій або міністерства фінансів), а потім внести ці кошти до Фонду підтримки України, створеного відповідно до законодавства. До цього розділу також включені санкції проти російських олігархів, а також передача технологій Іраном і Китаєм, які сприяють веденню БПЛА в Україні.

Голосування за Закон про мир у ХХІ столітті через силу (частина, що включає РЕПО та додаткові санкції) проходитиме як частина H.R.8038, тоді як Закон про додаткові асигнування на безпеку в Україні голосуватиметься за H.R.8035.

На запитання журналістів Капітолію в середу ввечері, чому він готовий потенційно втратити роботу через цей план іноземної допомоги, спікер Джонсон відповів:

«Історія судить нас за те, що ми робимо. Зараз критичний час — критичний час на світовій арені… Я вважаю, що надання правової допомоги Україні зараз є критично важливим — я дійсно вірю в інформацію розвідки, згідно з якими я вважаю, що Сі [Цзіньпін] і Іран справді є віссю зла.

Я думаю, що Володимир Путін продовжував би маршувати Європою, якби йому дозволили, піти на Балкани, я думаю, що він може зіткнутися з Польщею або одним із наших союзників по НАТО, то ж краще, нехай летять кулі в Україну, ніж на американських хлопців».

Після публікації законопроєкту президент Джо Байден заявив у своїй заяві, що він «рішуче» підтримує пакет і закликав Палату представників і Сенат підтримати законопроекти. «Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світові повідомлення: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху», — сказав Байден.

Про це заявив лідер Демократичної партії Палати представників Нью-Йорка Хакім Джеффріс. «Це не пакет іноземної допомоги Джонсона. Це пакет зовнішньої допомоги Америки з точки зору задоволення потреб нашої національної безпеки… Ми зробимо все необхідне, щоб переконатися, що законопроект про національну безпеку вийшов за фінішну пряму».

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер говорив у Сенаті в четвер про терміновість надання допомоги Україні:

«Пам’ятаю, під час мого візиту в Україну я стояв у Львові перед цвинтарем загиблих на війні. Незадовго до нашого візиту ця могила була автостоянкою посеред Львова. Але її перетворили на кладовище після того, як у місті не вистачило місця для поховання вбитих. І навіть, коли ми стояли там — навіть коли ми вшанували хвилину мовчання — за кілька ярдів я бачив, як робітники копають ще більше ям у землі, щоб підготуватися до нових жертв, які, як вони знали, будуть. Найгірше те, що багато з цих хоробрих солдатів загинули через те, що вони не мали необхідних припасів і боєприпасів… Палата продовжувала зволікати з надсиланням фінансування на боєприпаси, протиповітряну оборону та інші основні постачання. Я сподіваюся, що це нарешті зміниться найближчими днями».

Лідер республіканців Мітч Макконнелл (R-KY) у четвер також звернувся до своїх колег у Сенаті США та попередив, що «лідерам Америки не слід відчути напад на батьківщину, щоб почати виконувати свої обов’язки» і забезпечити спільну оборону»:

«Очевидна й поточна небезпека полягає саме в цьому. Ясно. Вона присутня. І вона буде зростати, якщо ми не діятимемо… У Європі неорадянський імперіаліст загрожує стабільності деяких із найближчих союзників Америки. Європа є найбільшим споживачем американської продукції та найбільшим прямим іноземним інвестором в Америці. Нестабільність у Європі погана для бізнесу!»

Під час широкого двопартійного голосування 316 проти 94 Палата представників у п’ятницю вранці, 19 квітня, схвалила правило, яке встановлює процедуру обговорення поправок і остаточного ухвалення запропонованої спікером Джонсоном у Національній Палаті представників за Додаткове законодавство щодо безпеки.

УККА звертається до конґресменів:

Допомога Україні та стримування російської агресії зараз запобігне тривалій участі Америки в майбутньому всесвітньому конфлікті. Ваш голос потрібен ЗАРАЗ, оскільки ми наближаємося до цього критичного голосування в Палаті щодо України.

УККА звертається до українців Америки:

Тези Вашої розмови з представником Конґресу:

Як стурбований громадянин, я закликаю вас винести на голосування додатковий законопроект про національну безпеку.

На нещодавніх слуханнях на Капітолійському пагорбі командувач США в Європі генерал Крістофер Каволі рішуче заявив, що «Україна буде перевищена Росією озброєнням десять до одного за кілька тижнів без підтримки США».

Я прошу вас винести на голосування додатковий законопроект щодо безпеки України ЗАРАЗ!

Кожен день в Україні без критичної зброї коштує дорогоцінних життів невинних!

Дякую Вам!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа