Сьогодні у Люблині показують український “Вавилон”

30 жовтня у Центрі зустрічі культур у Люблині відбудеться цікава подія — у рамках VI Фестивалю мандрівних театрів зацікавлені  матимуть унікальну можливість побачити оперу від київського театру «Дах» під назвою «Вавилон».

Цикл-опера «Вавилон» — це історія про народження та смерть метафоричної «вежі». Це біблійна притча про конфлікт між людиною та Богом, втілена у міську трагедію у сучасному місті. Контрастні поєднання музичних стилів передає поєднання мов та народів: авангарду і псевдо-бароко, тріп-хопу і року, шаманського фольку та електронного техно, з алюзіями на тему італійської опери та французьких пісень.

Різноманітність вокальних технік (класичного співу, горлового співу, джазової імпровізації, народного співу) поєднується з дивними музичними інструментами: обробленою фортепіанною музикою, розстроєним піаніно, дитячими клавішними, електричною гітарою, струнними інструментами із особливою системою налаштування, вібрафоном, роковим набором бубнів та калімби.

Структура цирку-опери — це пародія на класичну оперу з XIX століття, що включає увертюру, по черзі патетичні і танцювальні сцени, арії, дуети та ансамблі співу. Під час вистави актори, співаки та інструменталісти переміщаються по концертному залі .

Відзначимо, що до Люблина приїде засновник Київського центру сучасного мистецтва «Дах» Владислав Троїцький, з яким матимете нагоду поспілкуватися.

20 жовтня 2016 року — цикл-опера «Вавилон»: Центр зустрічі культур у Люблині, 19:00.

Музик: Роман Григорів, Ілля Разумейко

Режисура: Влад Троїцький

Т.А.,  prostir.pl

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа