Сьогодні суд почне розгляд справи про юридичне визнання факту збройної агресії проти України

Сьогодні, 8 вересня 2015 року, о 15-00 суддя Шевченківського районного суду м. Києва О.Л. Юзькова почне розгляд справи за заявою правозахисника Станіслава Батрина про встановлення факту збройної агресії проти України.

Нагадаємо, що дана справа перебуває в судах вже понад рік. Двічі суд першої інстанції відмовлявся відкривати провадження, проте два рази правозахисник вигравав справи в апеляційних судах і змусив суд відкрити справу.

Примітно також, що в минулому судовому засіданні, яке відбулося 16 червня 2015 року, суддя Сіромашенко Н.В., яка двічі відмовляла у відкритті справи, вимушено подала самовідвід.

Раніше повідомлялося про деталі справи http://dt.ua/UKRAINE/pershiy-precedent-sud-rozglyane-spravu-pro-fakt-zbroynoyi-agresiyi-rf-proti-ukrayini-174173_.html

Пояснення:

Варто зазначити, що нещодавнє рішення Верховної Ради про визнання агресії РФ є потрібним, але, водночас, тільки політичним кроком. Бо ця заява ВР не передбачає доказової бази фактичного перебування російських військ на території України, вчинення ними злочинних діянь проти України і злочинів проти людяності. “Наразі ж ми маємо шанс викласти на тисячах аркушах єдиного судового рішення всі факти збройної агресії, включивши докази від СБУ, МВС, ГПУ, РНБО та від окремих організацій чи громадян, надавши їм оцінку і правову кваліфікацію, встановивши сотні фактів війни проти України регулярними військами РФ. Безумовно, ми шукаємо підтримки Міністерства закордонних справ і безпосередньо Президента в даному питанні, бо тільки в судовому рішенні ми зможемо зафіксувати всі докази, які надалі визнаватимуться легітимними для світової спільноти. Це імена злочинців, їх правовий статус, завдання і вся ланка зв’язків до вищого керівництва Російської Федерації”, – зазначив Батрин.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа