Сьогодні – розгляд апеляційної скарги прокурора АТО на арешт його майна

SAPСпеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомляє, що судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги на рішення слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва про накладення арешту на майно К. Кулика у зв’язку із отриманням ним у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами, за ч. 2 ст. 368-2 КК України «Незаконне збагачення», відбудеться сьогодні 16 серпня о 13:45 у приміщенні апеляційного суду м. Києва, по вул. Солом’янська, 2а, 6 поверх.

Нагадаємо, що судове засідання за цією скаргою було перенесено майже на місяць у зв’язку із неотриманням апеляційним судом Києва матеріалів по справі із Солом’янського райсуду м. Києва.

1 липня 2016 року Солом’янський райсуд м. Києва наклав арешт на майно К. Кулика, зокрема на 2 автомобілі, три квартири, 2 паркомісця, 1 нежитлове приміщенння (тераса) та земельну ділянку на час розслідування справи САП.

Довідково

Детективами НАБ України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом набуття прокурором сил АТО Генеральної прокуратури України Куликом К.Г. у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами, за ч. 2 ст. 368-2 КК України «Незаконне збагачення».

Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування встановило, що протягом 2011 – 2016 років К. Кулик набув у власність ряд коштовних об’єктів нерухомого майна та автомобілів, вартість яких значно перевищувала його офіційний дохід. Право власності у переважній більшості оформлено на близьких осіб.

Прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа