Сьогодні Нью Йоркський суд може арештувати майно Трампа: деталі процесу про шахрайство від Reuters

Нью-Йорк, 25 березня (Reuters). Колишньому президенту США Дональду Трампу до понеділка спливає кінцевий термін для внесення застави, що покриває цивільний вирок у розмірі 454 мільйони доларів проти нього у справі штату Нью-Йорк, після того, як суддя встановив, що він завищив вартість своїх активів.

Його адвокати заявили суду, що він не може зібрати стільки грошей. У п’ятничній публікації на Truth Social, своїй платформі соціальних мереж, Трамп заявив, що не зробив нічого поганого. Невиплата застави може призвести до того, що генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс арештує його активи.

Адвокати Трампа не відповіли на прохання про коментарі.

Нижче наведено розбивку деяких активів і джерел доходу Трампа на основі судових документів і федеральних фінансових декларацій. У деяких випадках вартість, про яку повідомляв Трамп, оскаржувалась у цивільній справі Нью-Йорка, яку мільярдер планує оскаржити.

Готівка

У п’ятницю в публікації Truth Social Трамп заявив, що має «майже п’ятсот мільйонів доларів готівкою». У квітні 2023 року в показаннях генеральному прокурору Нью-Йорка Летіції Джеймс він сказав, що має «суттєво понад 400 мільйонів готівкою».

Це число зросло порівняно з попередніми розкриттями Трампа. Звіт про фінансовий стан від 30 червня 2021 року, який Трамп надав до суду, показав, що на той момент він мав готівку та їх еквіваленти на суму 293,8 мільйона доларів.

Трамп має різноманітні джерела доходу, свідчать форми фінансової інформації, подані до федерального уряду в серпні 2023 року.

У 2022 році Трамп повідомив про щонайменше 537 мільйонів доларів доходу, пов’язаного з полями для ґольфу та готелями, 30,4 мільйона доларів у вигляді ліцензійних зборів і роялті, 26,5 мільйона доларів від гонорарів за управління та 61,1 мільйона доларів від розподілу його частки в таких будівлях, як 1290 Avenue of the Americas у Нью-Йорку.

Трамп також заробив 6,2 мільйона доларів від виступів і 116 103 долари пенсії від Гільдії кіноакторів і Американської федерації артистів телебачення і радіо. Крім того, він повідомив про виручку від свого готелю у Вашинґтоні в розмірі 268,7 мільйона доларів, включаючи прибуток від продажу майна, і майже 1 мільйон доларів від продажу двох гелікоптерів.

Власність

Трамп володіє готелями, офісними будівлями, житловими будинками, полями для гольфу та маєтками. У фінансовому звіті за червень 2021 року було перераховано кілька його найцінніших об’єктів, як-от Уолл-стріт, 40, офісна будівля в Нью-Йорку, Трамп-тауер на Манхеттені та курорт Мар-а-Лаґо в Палм-Біч, Флорида. У фінансовому звіті говориться, що його майно на той час коштувало 4,3 мільярда доларів, а загальна заборгованість Трампа за кредитами та іншими зобов’язаннями становила 439,2 мільйона доларів. Його статки становили 4,5 мільярда доларів.

Згідно з документом, серед його основних об’єктів нерухомості ґольф-клуби та інші клубні об’єкти коштують 1,76 мільярда доларів, будівлі в Нью-Йорку, такі як Trump Tower і Trump Plaza, коштують 524,7 і 33,4 мільйона доларів, а його частки в двох будівлях, якими спільно володіє Vornado, – 645,6 доларів. мільйон. У справі Нью-Йорка суддя постановив, що Трамп протягом багатьох років завищував вартість деяких із цих об’єктів нерухомості, зокрема завищив вартість 40 Wall Street на 120 мільйонів доларів у 2015 році та завищив вартість Seven Springs, власності в Нью-Йорку. Округ Вестчестер на 147 мільйонів доларів у 2014 році. Суддя назвав оцінену Трампом вартість Мар-а-Лаґо «шахрайською» і написав, що «можливо, на мільярд доларів або більше» перевищує її ринкову вартість.

Соціальна Правда ( Truth Social)

Вартість Truth Social становить близько 6 мільярдів доларів, судячи з того, як торгуються акції компанії з придбання без чеків, з якою вона збирається злитися. Акції Трампа в об’єднаній компанії на даний момент коштують близько 3,6 мільярда доларів, а відсоток його частки може становити від 58,1% до 69,4%. Трамп не може продавати свої акції або позичати під них протягом шести місяців після завершення злиття.

Репортажі Ко Ґуй Ціна, Парітоша Бансала та Ґреґа Румеліотіса; Редагування Девіда Ґреґоріо

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа