Сьогодні на Форумі Видавців презентація книги «Майдан від першої особи» та Музею Майдану

У книзі «Майдан від першої особи» під одним дахом зібрано свідчення його учасників – людей різного віку, статі, переконань. Їх історії – це історія Революції гідності.

«Ця книга – результат півторарічної роботи, – розповідає координатор проекту Тетяна Ковтунович. – Коли Майдан ще стояв, співробітники Українського інституту національної пам’яті ходили туди й записували спогади людей, а з літа 2014-го ми запрошували учасників Революції в Інститут і продовжували фіксувати їхню пам’ять про Революцію Гідності. Назбирали близько 600 спогадів. Книга представляє увесь спектр Майдану».

Втіленням спогадів про Майдан є Музей Майдану. Його презентація в рамках третього дня Форуму видавців у Львові – це нагода побачити і обговорити, як саме буде зафіксована пам’ять про Революцію гідності.

Інтерв’ю у книзі «Майдан від першої особи» були зібрані Українським інститутом національної пам’яті у рамках проекту «Майдан: усна історія». Проект реалізується у партнерстві з Фондом збереження історії Майдану.

Час: 18:00 – 18:45

Місце: Львів, вул. Драгоманова, 17, Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка читальний зал періодики.

Учасники:

Андрій Єрмоленко – художник

Анастасія Дмитрук – поетеса

Тарас Прохасько – письменник, журналіст

Тетяна Ковтунович – Укаїнський інститут національної пам’яті

Анастасія Гайдукевич – Український інститут національної пам’яті.

Книжку «Майдан від першої особи» можна завантажити за цим посиланням.

Повна програма заходів Українського інституту національної пам’яті на Форумі видавців у Львові за посиланням. Стежте за оновленням інформації на сайті УІНП та у Facebook.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа