Сьогодні минає рік, відколи українські військові залишили Донецький аеропорт

Левко Стек

Що ви знаєте про перший день оборони Донецького аеропорту? А про перший постріл? Про першого вбитого на території ДАП сепаратиста?

21 січня минає рік, відколи українські військові залишили Донецький аеропорт. Напередодні цієї дати спробував зібрати трохи нової інформації про день, який дав старт тривалим та кровопролитним боям за ДАП.

26 травня відбулась, як на мене, одна з найуспішніших операцій в історії АТО. Так, вам не почулось. У нас за два роки війни було ще дещо, окрім котлів і “зради”. Хоча, будучи до кінця чеснии, не обійшлось без неї і того разу. Але там трохи інша історія.

В ході операції укранські спецпризначенці не лише вибили сепаратистів на чолі з вже добре відомим вам Ходаковським з нового терміналу аеропорту, а й не втратили жодного солдата. Що ж до 200-х у бойовиків, ось невелика цитата з тексту:

“Спочатку у них була впевненість у собі. Але коли почали працювати бойові вертольоти, зенітні установки, все це змінилось на паніку. Перша ознака: коли вони своїх поранених завантажили на два КамАЗи і розпочали евакуацію через Путилівський міст, а тоді там блок-пости стояли. От перша машина, яка поїхала, то її прийняли за КамАЗ Збройних сил України і знищили. Всі поранені в ньому загинули. У другій машині водій не впорався з керуванням, перевернувся і особовий склад частково теж загинув, а частково отримав нові травми в результаті ДТП. Ще один КамАЗ так і залишився під старим терміналом”.

Статтю “Народження кіборгів” читайте тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа