Сьогодні Львівська громада попрощається із Героєм Володимиром Лемішкою

Володимир Лемішка («Бандьора») (23.07.1978-08.03.2024).
Народився та проживав у місті Винники. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47 міста Львова. У 1995 році вступив до місцевого професійно-технічного училища та здобув професію автослюсаря. Після завершення навчання спершу працював у кузні, а згодом займався капітальними ремонтами автотранспорту.
Брав безпосередню участь у подіях під час Революції Гідності. Із 2014 року займався створенням волонтерського центру для допомоги Збройним Силам України у Києві. Старший солдат. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Тричі отримував поранення, однак щоразу повертався на фронт. За особисту мужність був нагороджений медаллю Міністерства оборони України «За поранення».
Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на новому цвинтарі у Винниках.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа