Сьогодні гуманітарна допомога ООН досягла Луганщини після кількох місяців блокування росіянами

КИЇВ – сьогодні Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй (ВПП) доставила продовольчі набори на неконтрольовані урядом території Східної України, Луганської області, вперше за чотири місяці відсутності доступу до гуманітарної допомоги.

Також цього тижня конвой з 12 вантажівок досяг Луганська з продовольствами ВПП, якими можна нагодувати більше 7000 чоловік протягом одного місяця. Пізніше цього тижня заплановано доставити продовольчий конвой до Луганська.

“У зв’язку з конфліктом сотні людей у ​​Луганську були дислокалізовані; вони покинули свої оселі, залишили свої робочі місця і не мають засобів до існування, окрім зовнішньої допомоги, якої вони були позбавлені протягом чотирьох місяців “, сказав Голова офісу ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні.

З кінця липня 2015 року ВПП не мала доступу до неконтрольованих урядом районів.

До кінця 2015 року ВПП прагне забезпечити продовольчою допомогою більш ніж 100 000 людей, які постраждали в результаті конфлікту в обох Луганській і Донецькій областях

В Луганську, продовольча допомога буде розповсюджуватись за допомогою партнерів ВПП, а саме Міжнародної неурядової організації «Корпус Милосердя», тоді як у Донецьку за допомогою Міжнародної неурядової організації «Людина в біді». ВПП орієнтована на найбільш вразливі верстви населення, постраждалі в наслідок конфлікту, у тому числі на літніх людей та інвалідів, а також на неповні сім’ї.

Протягом останніх чотирьох місяців ВПП продовжувала надавати допомогу на контрольованих урядом територіях Донецької і Луганської областей, в тому числі в районі лінії фронту й у селах буферної зони. Минулого місяця, на неконтрольованих урядом територіях Донецька, після того як доступ до гуманітарної допомоги було відновлено, ВПП доставила їжу для більш ніж 20 000 осіб.

Тим не менш, гуманітарні організації досі стикаються з серйозними проблемами в отриманні доступу до найбільш вразливих верств населення, з загальною кількістю біля 5000000 людей, постраждалих від конфлікту, що почався в квітні 2014 року.

У звязку з початком нового зимового періоду, ВПП занепокоєна зростаючими потребами найуразливіших, постраждалих від конфлікту людей; особливо тих, які були змушені покинути свої оселі. ВПП готова відповісти на потреби постраждалого населення.

# # #

ВПП є найбільшою в світі гуманітарною організацією у боротьбі з голодом, забезпечуючи продовольчу допомогу в надзвичайних ситуаціях і роботу зі спільнотами з метою поліпшення рівня харчування та підвищення витривалості. ВПП надає допомогу близько 80 мільйонам людей в 80 країнах по всьому щорічно.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа