Слєдком Росії відкрив нову справу на татарського самостійника

kashapov3

Слідче управління Слідчого комітету Росії по Республіці Татарстан порушило кримінальну справу стосовно Рафіса Кашапова. Про це повідомляє газета “Комерсант-Казань”. За версією слідства, в період часу до 29 квітня 2018 року чоловік розмістив на персональній сторінці Facebook текст і зображення, які, на думку СК, збуджують ненависть і ворожнечу за ознаками раси, національності, мови, походження, ставлення до релігії, а також приналежності до будь-якої соціальної групи.

Слідчий комітет РФ не повідомляє про які публікації йдеться. У квітні 2018 р рух “Ідель-Урал”проводив акцію «Захистимо мови Ідель-Уралу!», і на сторінці Рафіса Кашапова багато публікацій були присвячені саме цій темі.

Співзасновник руху «Вільний Ідель-Урал» Рафіс Кашапов так прокоментував цю новину: «Головний «злочин», в якому мене звинувачує Москва, – це небажання мовчки спостерігати за тим, як татарський народ перетворюють в росіян, а з національних республік роблять звичайні губернії. Сьогодні мова йде не про мене, і не про моє життя. Питання стоїть інакше: чи зможемо ми пережити ці непрості часи гонінь? Чи будемо ми боротися на самоті, або ж наші сподівання підтримає світове співтовариство? Коли я говорю «ми» – я маю на увазі не тільки татар, а й башкир, чувашів, ерзю, мокшу, удмуртів і марі. Чи зможемо ми вступити в наступне століття як самобутні нації, чи ж наш опір зламають і перетворять нас в «російських іванів»? Відповідь на це питання кожен з нас повинен дати самостійно».

Free Idel-Ural
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа