Слов’янськ все ближче: сили АТО встановили контроль над Миколаївкою в Донецькій області

Блокування міста Миколаївка, розташованого поблизу Слов’янська, закінчено. Створено умови для зачистки території спільно з Національною гвардією та МВС. Переможний бій за місто тривав протягом усього вчорашнього дня. Через відчайдушний опір терористів силам АТО довелося міняти тактику дій.

Про це розповів спікер АТО Олексій Дмитрашковский. За його словами, заходи з очищення території проводились протягом дня. Спочатку після вогневої підготовки по позиціях і укріплених районах терористів навколо Миколаївки було здійснено висування: у першій половині дня – на вихідні рубежі для подальшого руху, а вже після обіду розпочато активні дії.

Весь цей час бойовики чинили відчайдушний опір, тому тактика сил АТО була змінена. «Ми не дали можливості втягувати себе в засідки і вогневі мішки: з метою збереження здоров’я і життя нашими військовими відразу ж наносилися артилерійські та авіаційні удари по вогневих і опорних пунктах противника», – сказав Дмитрашковский.

Як повідомив спікер АТО, в результаті бою під Миколаївкою загинув один військовослужбовець, ще четверо поранені.

Водночас, за його словами, знищено як мінімум 150 бойовиків, шість опорних пунктів зруйновано, знищено базу боєприпасів у Миколаївці та Семенівці.

Також взято під контроль трасу Харків-Ростов.

Внаслідок бойових дій у районі міста Миколаївка на Слов’янській ТЕС з’явилися значні пошкодження. Сталося загоряння двох трансформаторів, осколками вражений мазутовий бак ємністю 2 тис. тонн з витоком палива. З боку станції було видно клуб диму.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа