Слідство проти Януковича і Ко буде припинено згідно з новим прийнятим законом

Янукович і компанія можуть спати спокійно.

Адже, вже місяць як слідчі Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України позбавлені можливості проводити слідчі дії по них щодо корупційних правопорушень, а це в більшості економічні злочини. Таку редакцію Закону “Про НАБУ” прийняли депутати Верховної Ради України, які не спромоглися створити Тимчасоу Слідчу Комісію по розслідуванню злочинів на Євромайдані, зате у Законі не враховули всіх наслідків та проблем перехідного періоду введення у дію антикорупційного бюро.

Сергій Горбатюк, начальник Управління ГПУ каже: : “Припиняється процес зібрання доказів, припиняється процес різних процесуальних заходів, тих самих запобіжних заходів стосовно підозрюваних, які є тут, на території України.”

Ще жахливіша проблема буде після підписання Президентом України Закону “Про Державне Бюро розслідувань” у тій редакції, яка вчора мала бути підписана Президентом. Якщо у такій редакції Закон вступить у силу, то про покарання ВИННИХ високопосадовців у скоєнні злочинів під час Революції Гідності можна ЗАБУТИ. Слідство буде паралізоване і зупинене як мінімум на рік, а то й, як в народі кажуть, похєрене. Ви спитаєте чому? Слідчі Генеральної прокуратури зможуть працювати тыльки до 1 березня 2016 року, далі справи передаються в ДБР, якеу реальності, буде створене до літа 2016 року, і запрацює тільки у кращому випадку до кінця року.

Знову включається якийсь невидимий штаб протидії розслідуванню злочинів на Євромайдані, при чому вже на системному, найвищому рівні. Ці люди, члени штабу, ХТО ВОНИ? Товариство, як думаєте?

Тарас Гаталяк
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа