СКУ засуджує вирок щодо колишнього Директора Бібліотеки української літератури в Москві

2897516_originalСвітовий Конґрес Українців засуджує вирок Міщанського районного суду Москви від 5 червня 2017 р. колишньому Директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній щодо умовного ув’язнення на чотири роки за політично вмотивованими звинуваченнями.
Наталія Шаріна була арештована 28 жовтня 2015 р. після рейдів у Бібліотеці української літератури і в її квартирi та звинувачена в “розпалюванні національної ворожнечі чи ненависті”. З того часу вона була під домашнім арештом.
Відома правозахисна організація “Міжнародна амністія” так відреагувала на цей вирок: “Засудження Наталії Шаріної, колишнього Директора державної Бібліотеки української літератури в Москві, за зберігання “екстремістських книжок” демонструє цілковиту наругу над верховенством права та висвітлює недоліки у незалежності судової системи Росії”.
“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство, у тому числі всіх комісарів з людських прав і правозахисні організації, вжити негайних заходів у відповідь на це грубе порушення людських прав і зневагу до верховенства права та захистити фундаментальні свободи всіх національних меншин у Російській Федерації,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа