СКУ засудив російський вирок Ахтему Чийгозу

Світовий Конґрес Українців (СКУ) приєднується до міжнародного співтовариства, засуджуючи винесення вироку кримськотатарському лідеру Ахтему Чийгозу на 8 років ув’язнення за підтримку територіальної цілісності України.
Ахтем Чийгоз, заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу, діяльність якого було оголошено поза законом Російською Федерацією після того, як вона окупувала і встановила контроль над півостровом 11 вересня 2017 р., було засуджено судом у Сімферополі, який визнав його винним у “організації незаконної демонстрації” у лютому 2014 р.
chigioz
Міжнародне співтовариство, включаючи Парламентську асамблею Ради Європи та Організацію з безпеки та співробітництва в Європі та правозахисні організації, такі як Міжнародна амністія, закликали до звільнення Ахтема Чийгоза.
“Світовиий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство, в тому числі правозахисні організації, активізувати зусилля, спрямовані на забезпечення звільнення всіх політичних в’язнів, незаконно затриманих Російською Федерацією на незаконно окупованих територіях, або в самій Російській Федерації,”- заявив Президент СКУ Eвген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа