СКУ закликає взяти участь у Міжнародному дні прав людини 10 грудня

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає всі громади в світі, поодиноких осіб та організації активно підвищувати обізнаність про порушення прав людини, від яких страждають українці в Російській Федерації та в Автономній Республіці Крим і на територіях Східної України, які незаконно окуповані Російською Федерацією.
СКУ закликає поодиноких осіб та організації  провести акції, які б співпадали з Міжнародним днем прав людини 10 грудня, та взяти участь у заходах, організованих такими інституціями, як Організація Об’єднаних Націй, та правозахисними організаціями, як Amnesty International (Міжнародна амністія).
Університети і коледжі часто організовують заходи 10 грудня, і СКУ заохочує молодь і студентів активно брати участь у цих ініціативах з метою підвищення обізнаності про становище українців, які страждають внаслідок безпосередньої російської агресії в Україні.
Матеріали на допомогу цій ініціативі можна знайти за цими лінками:
  • Інфографіка під назвою “Українські в’язні в Росії” (англійською мовою)
  • Фото українських політичних в’язнів
https://goo.gl/PwPV9O
Просимо направляти фото, відео, пресові повідомлення і заяви до Головного офісу СКУ (uwc@ukrainianworldcongress.org) для подальшого поширення.
“10 грудня 2016 р. станьте  голосом українського політичного в’язня в Російській Федерації, який щоденно страждає від принижень і сам не може про це сказати, а також голосом кожного українця, який зазнає переслідувань за захист права українського народу жити у свободі та гідності,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа