СКУ виступив на захист українців Росії на Форумі ООН

un-sku

На початку грудня Директор Представництва СКУ при ООН, член Комісії СКУ з прав людини Андрій Добрянський, а також виконавчий директор СКУ Марія Купріянова, долучилися до Чотирнадцятої сесії Форуму ООН з питань меншин  присвяченої запобіганню конфліктів та захисту прав людини серед меншин.
У співпраці з Комісією СКУ з прав людини, на чолі з Борисом Вжесневським, були підготовані та спрямовані ремарки до Спеціального доповідача ООН з питань національних меншин Фернана де Варенна.
«Згідно з офіційним державним переписом населення, протягом 2002-2010 років у Росії зникло приблизно 35%, або понад один мільйон етнічних українців. Що могло це спричинити? Протягом останніх 15 років, поступово зростаючими темпами ліквідовувалися українські громадські, культурні та релігійні організації в різних регіонах Російської Федерації, що позбавляло українську національну меншість інституційних чи організаційних рамок праці і будь-яких можливостей вивчати рідну мову або зберігати та передавати свої культурні надбання», – йдеться у ремарках.
Представники Світового Конґресу Українців закликали міжнародну спільноту боротися з цією сваволею та допомогти зупинити план щодо етноциду мільйонів українців.

Читати повний текст звернення до Спеціального доповідача ООН українськоюанглійською. 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа